Som beskrevet i vores styrkede pædagogiske læreplan, ville vi gerne udvide vores ”Jord til bord” med børnene. Vi ville prøve at udvide med f.eks. at tage frø og kerner fra de frugter som vi spiser til vores formiddags samling, så børnene var med i hele processen.
Dette viste sig at være et sværere projekt end vi havde regnet med.
Vi prøvede at tage stenen ud af en avokado og sætte tandstikker i siden og ned i et glas vand. Dette virkede desværre ikke, og vi må indrømme at børnene hurtigt tabte interessen for det, da der ikke var noget at se.
Vi prøvede også med æble kerner og pærekerner i en æggebakke i vores vindueskarm, men igen skete der ingen ting.
Vores sidste forsøg var halvdelen af en rød peberfrugt, som vi gravede ned i noget jord og i en glaskrukke. Her kom der ret hurtigt små grønne spire op. Vi havde planten med til formiddags samling hver dag og børnene var med til at vande den og vi målte hvor meget den havde vokset hver uge. Vi kunne også se dens rødder nede i jorden.
Selvom vi aldrig nået at høste noget fra peberfrugtplanten, lærte vi en masse, både børn og voksne.
Natur, udeliv og science – Vi tog noget af naturen med ind på stuen, og undersøgte hvad og hvordan man kan få noget til at gro.
Kommunikation og sprog – Vi lærte en masse nye ord: frø, plante, gro, så, spire, jord, blade, grøntsager, frugter.
Børnefællesskab – Et fælles projekt. Alle var med store som små.
Vi syntes det var sjovt at udvide vores projekt, men vi må også indrømme at det var lidt sværere at få de forskellige ting til at gro end vi havde regnet med. Der er selvfølgelig en læring proces når børnene er med hele vejen, men vi tror vi holder os til de ting vi i sår, planter og høster i vores kolonihave for nu.